X

TOP 6 motive să renunți la cafea – Medicii dezvăluie consecințele

Cafeaua se transformă în parte din viață pentru 99% din oameni. Cât de des vi s-a întâmplat să vă treziți cu gândul la o băutură caldă? Da, consumul cafelei în cantități moderate poate fi chiar benefic pentru organism, dar consumul excesiv este cu siguranță dăunător.

Dacă credeți că exagerați cu cafeaua, este bine să o opriți sau măcar să înlocuiți o parte din cofeina băută cu alte băuturi sănătoase – precum ceai verde și sucuri fresh. Dacă vă întrebați dacă să renunțați la cafea, iată câteva motive pentru a face acest lucru, potrivit actualno.com.

1. Veți economisi bani

Dacă beți prea multe cafele pe zi, cu siguranță veți economisi bani dacă nu o mai consumați. E bine să vă faceți un mic calcul. Calculați câți bani ați cheltuit pe cafea în ultima săptămână. Veți vedea că banii pe care i-ați plătit pentru băuturile cu cofeină nu sunt deloc puțini. Și dacă nu sunteți sigur că doriți să renunțați la cafea, reduceți consumul. Chiar și atunci, acest lucru va avea o influență asupra cheltuielilor dv.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu bei cafea înainte de a merge la cumpărături: Efectul nedorit al acesteia

2. Aceasta va înceta să aibă influneță asupra dv

Cu cât beți mai multă cofeină, cu atât aceasta va avea o influența mai mică asupra dv. Veți începe să beți cantități uriașe și la scurt timp după aceea va veni momentul în care cafeaua nu vă va funcționa deloc. Bănuim că ați auzit de oamenii ce susțin că pot bea cantități șocante de cafea fără să simtă nimic. Este mai bine să beți mai puțin, pentru a vă asigura că cafeaua va continua să acționeze asupra dv. Dacă ați ajuns deja în punctul în care nu funcționează, este bine să o opriți, măcar pentru o vreme.

3. Cafeaua duce la pierderea de vitamine și minerale!

Dacă încercați să măncați sănătos, cafeaua nu este cu siguranță cea mai bună băutură pentru dv. Toate vitaminele și mineralele pe care încercați să le obțineți în mod constant prin alimente se pierd tocmai din cauza băuturilor cu cofeină. De asemenea, vă poate deteriora zâmbetul. S-a dovedit științific că dinții dv. vor deveni mult mai galbeni dacă consumați în mod regulat cafea îndulcită.

4. Cafeaua deshidratează organismul!

Știați că cafeaua este diuretică? Aceasta înseamnă că, cu cât beți mai multă cafea, cu atât veți elimina mai multe lichide din organism. S-a dovedit că pentru a vă restabili echilibrul corpului, ar trebui să beți 2 pahare de apă pentru fiecare ceașcă de cafea. O faceți?

5. Afectează calitatea somnului!

Un număr mare de persoane care au încetat să mai bea cofeină spun că se bucură de un somn mult mai sănătos și mai odihnitor. Cert este că este un stimulent al sistemului nervos central. Ați băut vreodată cafea după-amiaza târziu și nu ați putut adormi mult timp pentru că vă ținea treaz? De fapt, trebuie să fiți foarte atent în ce momente ale zilei beți cafea, pentru că vă poate dăuna grav somnului. Dacă vreți să dormiți linistiți, aveți grijă la cafea în timpul zilei.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă vrei să te lași de cafea: Cât timp îi ia corpului tău să se dezobișnuiască de cofeină

6. Cafeaua vă poate stresa și mai mult

Știați că cafeaua poate duce la dependență atât mentală, cât și fizică? Dacă încetezi să o consumi la timp, cu siguranță nu vei simți consecințele negative ale consumului excesiv. Dar, dacă deja simți că nu poți să-ți începi ziua fără cafea, atunci este timpul să te gândești la limitarea cantității pe care o consumi.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro